Урочисте Святе Причастя

Доброю традицією УГКЦ є підготовка дітей до першої Св. Сповіді і урочистого Св. Причастя. Синод єпископів нашої Церкви ще в 2000 р. Б. наголошує, щоб «всебічно дбати про створення при кожній парохії недільних катехитичних шкіл для виховання і впровадження в молитовне, літургічне і практичне християнське життя в спільноті – Церкві».

Термін «катехизація» походить від грецького слова «катехизо» − повчаю, наставляю. У християнському світі так називають процес вивчення основ науки Христа. Але метою і завданням катехизації є не тільки передавати науку і знання, але передовсім виховувати у вірі, передавати віру для життя.

Блаженніший Любомир свого часу сказав: «Процес катехизації повинен тривати від зачаття до останніх хвилин земного життя, тому що це є процес оцерковлення і виховання у вірі». Тож потрібно, щоб Церква постійно наголошувала на цій неперервності, коли малеча переходить в групу молоді, а далі в групу дорослих. Тобто, катехитична наука – один із найголовніших методів удосконалення християнського життя. Це – тривалий процес.

Підготовка дітей до першої Сповіді в м. Надвірна теж було завжди пріоритетним завданням місцевих катехитів: Сестер Служебниць НДМ і священиків. Щороку діти, приготовані своїми духовними вчителями протягом навчального року, мають можливість досвідчити безмежну любов Бога у Тайні Покаяння і Пресвятої Євхаристії. Багато років Сестри катехизують в школі № 1, №3, №4, у  школі – інтернаті та у с. Стримба. З року в рік Сестри підготовляють до першої Св. Сповіді і урочистого Св. Причастя до 100 і більше дітей.