Яка це – справжня молитва?

Послання Апостола Павла до Филип’ян 1, 1-7.

1. Павло і Тимотей, слуги Христа Ісуса, усім святим у Христі Ісусі, що у Филиппах, з єпископами та дияконами: 2. благодать вам і мир від Бога, нашого Отця, і Господа Ісуса Христа.

3. Дякую Богові моєму щоразу, коли вас згадаю, 4. завжди в кожній моїй молитві за всіх вас із радістю молячися, 5. за участь вашу в євангелію від першого дня й досі; 6. я певний, що хто почав у вас добре діло, завершить його до дня Христа Ісуса.

7. Воно й справедливо мені думати це про всіх вас, бо ви в мене у серці; всі ви, чи то в моїх кайданах, чи то в обороні, чи то в утвердженні Євангелія, берете участь у моїй благодаті.

У сьогоднішньому посланні апостол Павло подає нам приклад молитви”слуги Господа Ісуса Христа”. Він починає з подяки “Дякую Богові моєму щоразу, коли вас згадаю, 4. завжди в кожній моїй молитві” . А з чого починається моя молитва? Чи я взагалі дякую ?

Далі Павло каже, що пам’ятає у молитві про всіх, тобто коли я молюся я говорю не лише про свої потреби,але і тих “хто в моєму серці”, оскільки де б ми  не були “ті,які у нашому серці” беруть участь у нашій благодаті. Тут апостол дуже гарно показує наскільки ми всі пов’язані –  моя молитва ,милостиня, мої вчинки можуть змінити життя моїх близьких на краще, тому що я залучаю їх до благодаті,яку отримую у молитві. Тому  одна людина здатна змінити світ, якщо вона у своєму серці “носить цей світ”.  Чи я ношу у своєму серці моїх ближніх: співробітників, чоловіка, дружину, дітей і т.д.? Хто є у моєму серці?

Павло також зазначає, що Господь  розпочав у нас “добре діло”, це Він мене шукав і знайшов, тобто це Він провадить і зрощує . Тому саме Він “завершить його до дня Ісуса Христа”. Ми маємо здатність забагато “брати на себе”, ніби це “від мене залежить моє життя” ” це я зробив(ла), у певній мірі так, проте у більшій мірі від Господа , від мого довір’я до Нього.

Господи, дякую Тобі, що вчиш мене молитися з подякою і не лише за себе, але також за тих кого ставиш на моєму шляху.Розшири моє серце і навчи довіряти Тобі.Амінь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.